河南成考网,主要为河南省成考考生提供报考咨询、考前培训服务的网站,所有报考信息以河南省教育招生考试院为准。

服务电话:19838065870

在线客服
  • 报名
  • 1
【考生登录中心】
教务电话:19838065870

2020年河南成人高考高起点英语完形填空练习及答案

2021-04-02 14:41:33来源:点击:

 一、通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _1_ he went to the window and looked out. He was _2_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _3_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _4 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _5_ by the night train _6_ taking a taxi.

  Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long 7_ to one of the branches, so that they could swing on it.

  Mr. Jones saw the professor _8_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _9_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _10_ the rope. He pulled it _11_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _12_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around 13_. _14 he swung, sometimes taking a few more _15_ steps on the grass when the rope began to swing _16 slowly for him.

  _17_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _18_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _19_ his way to the university, looking as _20_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.

  ( )1.A. because B. as C. so D. for

  ( )2.A. surprised B. glad C. worried D. excited

  ( )3.A. studied B. worked C. stayed D. lived

  ( )4.A. passing B. doing C. carrying D. sending

  ( )5.A. left B. gone C. taken D. arrived

  ( )6.A. because of B. instead of C. by D. with

  ( )7.A. rope B. line C. stick D. ruler

  ( )8.A. run B. walk C. jump D. stop

  ( )9.A. nothing B. nobody C. no room D. no house

  ( )10.A. carried B. grasped C. took D. threw

  ( )11.A. hard B. high C. heavily D. greatly

  ( )12.A. garden B. tree C. land D. air

  ( )13.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck

  ( )14.A. Backwards and forwards B. Up and down

  C. Left and right D. Around and around

  ( )15.A. running B. stopping C. rising D. falling

  ( )16.A. enough B. more C. too D. less

  ( )17.A. At first B. At last C. At once D. At least

  ( )18.A. set up B. gave up C. send up D. picked up

  ( )19.A. on B. for C. by D. with

  ( )20.A. clean B. slow C. funny D. quiet

  参考答案:

  1.C 2.A 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A 8.D 9.B 10.B 11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.C 17.B 18.D 19.A 20.D

  二、通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _1_ he went to the window and looked out. He was _2_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _3_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _4 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _5_ by the night train _6_ taking a taxi.

  Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long _7_ to one of the branches, so that they could swing on it.

  Mr. Jones saw the professor _8_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _9_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _10_ the rope. He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around _43_. _44_ he swung, sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.

  _47_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _48_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _49_ his way to the university, looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.

  ( )1.A. because B. as C. so D. for

  ( )2.A. surprised B. glad C. worried D. excited

  ( )3.A. studied B. worked C. stayed D. lived

  ( )4.A. passing B. doing C. carrying D. sending

  ( )5.A. left B. gone C. taken D. arrived

  ( )6.A. because of B. instead of C. by D. with

  ( )7.A. rope B. line C. stick D. ruler

  ( )8.A. run B. walk C. jump D. stop

  ( )9.A. nothing B. nobody C. no room D. no house

  ( )10.A. carried B. grasped C. took D. threw

  ( )11.A. hard B. high C. heavily D. greatly

  ( )12.A. garden B. tree C. land D. air

  ( )13.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck

  ( )14.A. Backwards and forwards B. Up and down

  C. Left and right D. Around and around

  ( )15.A. running B. stopping C. rising D. falling

  ( )16.A. enough B. more C. too D. less

  ( )17.A. At first B. At last C. At once D. At least

  ( )18.A. set up B. gave up C. send up D. picked up

  ( )19.A. on B. for C. by D. with

  ( )20.A. clean B. slow C. funny D. quiet

  完形填空答案:

  1.C 2.A 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A 8.D 9.B 10.B 11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.C 17.B 18.D 19.A 20.D

报考服务

关注公众号

扫一扫关注微信公众号

随时获取成考政策、通知、公告以及
各类学习资料、学习方法、教程

考试提醒

2021年全国成人高考还有

00

考试时间:10月23日、24日
河南成人高考报名 考生查询服务
19838065870