河南成考网,主要为河南省成考考生提供报考咨询、考前培训服务的网站,所有报考信息以河南省教育招生考试院为准。

服务电话:18788899550

在线客服
  • 报名
  • 1
【考生登录中心】
教务电话:18788899550

2015年成人高考高起点英语考试真题及答案

2020-07-01 16:28:57来源:河南成考网点击:

2015年成人高考高起点英语考试真题及答案
一、语音知识(共5小题:每题1 . 5分,共7.5分。
1 A. snow B. sale C. aik D. design
A、 如上图
B、 如上图所示
C、 如图
D、 如上图示
答案:D
解析:此题暂无解析


 
 
 
 
 
 
 
 

 

A、 如上图
B、 如上图所示
C、 如图
D、 如上图示
答案:C
解析:此题暂无解析


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

答案:B
解析:此题暂无解析


 
 
 
 
 
 
 
 

 

A、 如上图
B、 如上图所示
C、 如图
D、 如上图示
答案:c
解析:此题暂无解析
5、 ()
A. now B. *how C. grou D, yellow
A、 如上图
B、 如上图所示
C、 如图
D、 如上图示
答案:A
解析:此题暂无解析
二、词汇与语法知识(共15小题:每题1 . 5分,共22 . 5分。)
6、 The weather report says it  again tomorrow.
A、 rained
B、 rains
C、 has rained
D、 will rain
答案:D
解析:此题暂无解析
7、Bill has  a very high price for the car.
A、 spent
B、 paid
C、 bought
D、 cost
答案:B
解析:此题暂无解析
8、Tom attended  evening school for   month or two.
A、 an ;the
B、 the ; a
C、 an ;不填
D、 不填;the
答案:B
解析:此题暂无解析
9、Spring is by far  time to visit the island.
A、the better

B、 better
C、 the best
D、 best
答案:C
解析:此题暂无解析
10、The next morning people found the world outside their houses completely  
A、 changing
B、 change
C、 to change
D、 changed
答案:D
解析:此题暂无解析
11、These books should not be  from the library.
A、 taken off
B、 taken away
C、 taken over
D、 taken down
答案:B
解析:此题暂无解析
12、There is nobody here in the office—they  have all gone home.
A、 must
B、 can
C、 would
D、 should
答案:A
解析:此题暂无解析


 
 
 
 

A、 by
B、 in
C、 at
D、 on

丄4、-- Will you please open the door tor mer
A、 My pleasure
B、 Yes,please
C、 You're welcome
D、 Not at all
答案:A
解析:此题暂无解析
15、James got lost in the city,  he had to ask for help.
A、 so
B、 or
C、 for
D、 But
答案:A
解析:此题暂无解析
16、By the time I got home, my grandmother  the dinner and was watching TV.
A、 prepared
B、 prepares
C、 had prepared
D、 has prepared
答案:c
解析:此题暂无解析
17、The reason  the president kept silent is still unknown.
A、 why
B、 how
C、 what
D、 when
答案:A
解析:此题暂无解析
18、Dogs have a very  sense of smell.
A、 clear
B、 nice
C、 high
D、 good

19、Mrs. Smith persuaded her husband  the right thing.
A、 did
B、 do
C、 doing
D、 to do
答案:D
解析:此题暂无解析
20、My parents and I couldn't get into the house last night because  of us had the key.
A、 either
B、 all
C、 none
D、 neither
答案:c
解析:此题暂无解析
三、完形填空(共15小题:每题2分。共30分)
21、根据下面资料,回答{TSE}题
In nearly every town or city center in the UK, on most days of the week you can find one or more people standing in the street selling a magazine 21 The Big Issue. These people are all 22 , but they are not begging for money. 23 , they are selling the magazine as a means(手段)of 24 a small but respectable living.
The Big Issue magazine was 25 in 1991 by Jon Bird and Gordon Roddick after they 26 that there were many homeless people who were 27 on the streets of London. On a previous (之前的)28 to New York, one of them had seen homeless people selling a news- paper known as Street News 29 they decided to set up something 30 in the British capital.
Nowadays, The Big Issue has 31 all over the UK and there are even different versions(版本)of the magazine in different parts of the 32 The sellers buy each magazine from the organization for seventy pence and then sell it to a 33 or one pound fifty. By working with The Big Issue, many people have been 34 to escape from homelessness, and 35 many of them have moved on to new jobs and new lives.
{TS}第(21)题选
A、 spelt
B、 printed
C、 stuck
D、 called
答案:D
解析:此题暂无解析
22、第(22 )题选
A、 homeless
B、 healthy
J 、 O 1U,J
D、impolite
答案:A
解析:此题暂无解析
23、第(23 )题选
A、 Besides
B、 Instead
C、 Therefore
D、 Anyhow
答案:B
解析:此题暂无解析
24、第(24 )题选
A、 enjoying
B、 changing
C、 improving
D、 making
答案:D
解析:此题暂无解析
25、第(25 )题选
A、 started
B、 recognized
C、 written
D、 found
答案:A
解析:此题暂无解析
26、第(26 )题选
A、 hoped
B、 forgot
C、 doubted
D、 saw
答案:D
解析:此题暂无解析
27、第(27 )题选
A、 living

B、 driving
C、 working
D、 drawing
答案:A
解析:此题暂无解析
28、第(28 )题选
A、 entrance
B、 visit
C、 flight
D、 way
答案:B
解析:此题暂无解析
29、第(29 )题选
A、 but
B、 or
C、 and
D、 for
答案:C
解析:此题暂无解析
30、第(30 )题选
A、 personal
B、 similar
C、 friendly
D、 natural
答案:B
解析:此题暂无解析
31、第(31)题选
A、 landed
B、 broken
C、 floated
D、 spread

5厶弟qz丿
A、 town
B、 city
C、 country
D、 world
答案:c
解析:此题暂无解析
33、第(33 )题选
A、 painter
B、 reporter
C、 reader
D、 listener
答案:c
解析:此题暂无解析
34、第(34 )题选
A、 helped
B、 asked
C、 forced
D、 needed
答案:A
解析:此题暂无解析
35、第(35 )题选
A、 now and then
B、 in the end
C、 in a hurry
D、 all the time
答案:B
解析:此题暂无解析
四、阅读理解(共15小题:每题3分,共’45分。)
36、根据下面资料,回答{TSE}题
In 2008, the United States Department of Agriculture (USDA) wanted to know if all the school lunches served to students were healthy. The answer was a big, fat NO!
The USDA found that most American schools served lunches with too much fat and salt. They also found that most of the fruits and vegetables in the lunches came from cans(罐头).Canned fruits and vegetables are not as good as fresh ones.
The USDA gives schools food and money to make lunches. But schools make up their own menus. Some make healthv lunches. Most do not. Now the USDA wants all schools to serve more healthv lunches. Thev want
schools to follow the USDA's guidelines for balanced (均衡)meals.
Mike Sanders, in charge of the USDA in 2008, said the USDA should teach school workers how to make healthier lunches. "A good school lunch is just as important as a good textbook," Sanders said. He said that children also need to learn about healthy foods.
The USDA is working off a new program--Fresh Start. It will give schools more fresh fruits and vegetables. Fresh Start will also help schools change their lunches to make them healthier.
To find the best way to change lunches, the USI)A held meetings with parents, school leaders,doctors, and cooks.
Children already eat healthy lunches at Chief Joseph School in North Saratoga, Oregon.They have whole -wheat bread with low-fat cheese, and low-fat milk.
{TS}What did the USDA find about lunches in most American schools in 2008 ?
A、 They contained too much fat and salt.
B、 They were mostly fruits and vegetables.
C、 Most of them were healthy.
D、 Most of them were canned food.
答案:A
解析:此题暂无解析
37、 What are schools required to do to make the lunches healthy?
A、 Make up new guidelines.
B、 Provide balanced meals.
C、 Cook with more vegetables.
D、 Design their own menus.
答案:B
解析:此题暂无解析
38、What was Mike Sanders?
A、 A school headmaster.
B、 An office secretary.
C、 The director of Fresh Start.
D、 The head of the USDA.
答案:D
解析:此题暂无解析
39、What is the goal of the Fresh Start program?
A、 Employing good cooks for schools.
B、 Selling fresh fruits and vegetables.
C、 Finding a better way to talk with parents.
D、 Helping improve the school lunches.
答案:D
経析:I比皺暂无経析
40、根据下面资料,回答{TSE}题
Magic(魔法)0ften forces us not to believe our own eyes or even appears to be breaking
the laws of physics or nature! The word " magic"has many different meanings. When a bird appears in a hat or when someone declares that he could see into the future--both can be called magic. When a sick person suddenly becomes well or a well person (or even animal)becomes ill, magic is the cause. The British author Terry Pratchett uses magic a great deal in his popular Discworld series of books.
Magic has always been used for fun. People enjoy working out in which cup the little ball is or how he knows which card I was thinking of. Harry Houdini was one of the first world-famous magicians--famous for escaping from deadly situations. Recently David Copperfield, or David Blane, has become very popular for his " unbelievable abilities", such as making the Statue of Liberty disappear or rise.
Magical rings and three-headed dogs may not be real, but does this mean nothing magical really exists? Can you always explain how the magician has done the card trick? Maybe it is better not to explain, but to leave a little magic in our lives. Pick a card, any card...
{TS}The author explains what magic is in paragraph 1 by  .
A、 giving causes and effects
B、 using examples
C、 comparing a healthy person with a sick one
D、 listing the time of magical events
答案:B
解析:此题暂无解析
41、Who is mentioned as a great escape artist?
A、 Harry Houdini.
B、 David Blanc.
C、 David Copperfield.
D、 Terry Pratchett.
答案:A
解析:此题暂无解析
42、What does the author think of magic?
A、 It provides people with fun.
B、 It changes our lives.
C、 It explains strange things in our lives.
D、 It breaks the laws of physics
答案:A
解析:此题暂无解析
43、根据下面资料,回答{TSE}题
"Troublemaker"was what was given to my friend Peter by his teachers. They also said that he had no future and no hope! But now I suqqest that anyone who said that should say"sorrv"to him.
Peter finished Grade Nine, and then he went to study at a technical college. He became a leader of a group of bad boys. After graduation he had nothing to do, so he just hung around by the market with his friends.
It looked like nothing could change his life. It was not until the day that his father died. He left the boys and went to help his mother who sold food by the roadside.
He really pitied his mum and wanted to do something to support her. He loved reading cartoon(漫画)books and had been collecting them for years, so he decided that he should sell them. Soon he realized that his books were very popular. So he made up his mind to set up his' own business. He went around buying cartoon books from other people. He bought them for 25% and then sold them for half price.
These days, he doesn't have to go around looking for cartoon books because there are always people coming to his shop to sell their old ones. He now has a monthly income of about 55,000 baht(泰铢).
He was a " troublemaker" to his teachers but he is a hero to me. If you are judged by your teachers as a"bad student". I suggest you ignore what they say. Just do your best in everything. Don't give up so easily. Believe me. one day you could be successful ,too.
{TS} Why does the author think some people should say "sorry" to Peter?
A、 They considered him hopeless.
B、 They refused to help him.
C、 They made him give up his friends.
D、 They looked down on his parents.
答案:A
解析:此题暂无解析
44s What did Peter do after his father died?
A、 He learnt to draw pictures.
B、 He worked at a market.
C、 He continued his college studies.
D、 He started his own business.
答案:D
解析:此题暂无解析
45、How does Peter get second-hand cartoon books now?
A、 He goes around collecting them.
B、 He buys them from bookstores.
C、 He waits for people to sell them to him.
D、 He borrows them from his friends.
答案:c
解析:此题暂无解析
46、The word ignore in paragraph 6 is closest in meaning to
A、 pay no attention to
B、 take no interest in
C、stick to

V Dill
答案:A
解析:此题暂无解析
47、根据下面资料,回答{TSE}题
Welcome to North Road Medical Center! We are open from 8:30 a. m. until 6 p. m.Monday to Friday. Appointments(预约)with the doctors and nurses are acceptable both morning and afternoon. However, a same- day appointment may not necessarily be with your usual doctor. Patients may be seen by any member of the team.
If you decide to register。主册)with us, please speak to one of our receptionists(接诊员).You will need to complete a registration form. Each new patient is asked to answer some medi- cal questions. You should also make an appointment to see one of the nurses for a health check soon after registering. There is sometimes a delay in handing over medical records from your earlier doctor, and this appointment gives us valuable information about your health.
The Out of Hours Service is reachable from 6:30 p. m. until 8 a.m. Monday to Friday;at weekends from 6 : 30 p.m. Friday to 8 a.m. Monday. Telephone 0845 - 345 - 8995 to talk to the Out of Hours Service. They will have a doctor get in touch with you.
For medical advice, you can call NHS Direct(24 hours)on 0845 -4647 or through the Internet at www. nhsdirect, nhs. com. You can always get advice over the telephone.
If you are too ill to come to the medical center, you can ask for a home visit over the tele- phone. Most visits by doctors are made between 12 noon and 3 p. m. If you are able to phone before 11 a. m., this helps us to plan the day.
{TS}What can be learnt from paragraph 1 ?
A、 Doctors and nurses work six hours a day.
B、 The center opens all week round.
C、 A same-day appointment may not be with the usual doctor.
D、 Appointments are not accepted in the afternoon.
答案:c
解析:此题暂无解析
48、What is a new patient advised to do after registration?
A、 Hand over medical records.
B、 Take a health check.
C、 Complete an in. formation form.
D、 Ask some medical questions.
答案:B
解析:此题暂无解析
49、If you need the help of the Out of Hours Service, you may
A、 telephone 0845-4647
B、 call 0845-345-8995
C、 visit the NHS Direct website
y ii I ikjuui I vvi ii I a uuiiui
答案:B
解析:此题暂无解析
50、 When do most doctors go for a home visit?
A、 From6:30p. m. to8 a.m.
B、 Before 11 a.m.
C、 Between 12 noon and 3 p.m.
D、 From 8:30 a.m. to 6 p. m.
答案:C
解析:此题暂无解析
五、 补全对话(共5句:每句满分为3分,共15分。)
51、 根据下面资料,回答{TSE}题
提示:Pete紿Johnson教授打电话请病假,接电话的是教授的助手Sally。
(Peter = P; Sally = S)
P: Hello! This is Peter speaking. 51 .please?
S: I'm sorry. Professor Johnson is not here at the moment. This is his assistant,Sally. 52 ? P: Yes. Please tell the professor that I'd like to ask for sick leave for tomorrow.
S: Sorry to hear that. May I ask 53 with you?
P: I'm running a fever. I've caught a cold.
S: Oh, 54_?
P: No, not very serious, but the doctor told me to stay in bed and have a good rest.
S: I see. I'll 55 as soon as he comes back.
P : Thank you. Goodbye !
S: Bye!
{TS}第(51)题
Can / May I speak to ProfesscJr Johnson
52、 第(52 )题
Is there anything I Can do for you / Can I help you / Can I take a message
53、 第(53)题
What's wrong/the matter
54、 第(54 )题
is it serious
55、 第(55)题
tell him about it/let him know
六、 书面表达(满分30分)
56、 假设你是李华,10月20日是你18岁生日,发邮件邀请你的外国朋友Jack来你家参加生日聚会。主要内容包括: 聚会时间:周六晚7点到10点;
参加人员:朋友和同学;
活动内容:聚餐、唱歌、跳舞、游戏等。注意:词数应为100左右
Dear Jack,
I hope this email will find you very
well.   Best wishes,
li nua
(-)评分原则:
1 ■本题总分为30分,按5个档次给分。
2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。
3 .词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。
4. 评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的丰富性和准确性、上下文的连贯性及语言的得性。
5. 拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接 受。
6. 如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。
(二) 内容要点:
1 ■发出邀请
2. 夏令营时间
3. 上午活动内容
4. 下午活动内容
5. 周末安排
(三) 各档次的给分范围和要求:
第五档(很好):(25—30分)
完全完成了试题规定的任务。
一覆盖所有内容要点。
一应用了较多的语法结构和词汇。
一语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言运用能力。
一有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。完全达到了预期的写作目的。
第四档(好):(19—24分)
完全完成了试题规定的任务。
一虽漏掉I、2个次重点,但覆盖所有主要内容。
一应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
一语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂语法结构或词汇所致。
一应用简单的语句间连接成分,使全文结构紧凑。达到了预期的写作目的。
第三档(适当):(13—18分)
基本完成了试题规定的任务。
一虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。
一应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
一有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。
一应用简单的语句间连接成分,使全文内容连贯。
整体而言,基本达到了预期的写作目的。
第二档(较差):(7—12分)
未恰当完成试题规定的任务。
一漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关内容。
一语法结构单调、词汇项目有限。
一有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。
一较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。
信息未能清楚地传达给读者。
第一档(差):(1一6分).
未完成试题规定的任务。
一明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。
一语法结构单调、词汇项目有限。
一较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。
一缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。
信息未能传达给读者。
。分
未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。(四)说明:
1 •内容要点可用不同方式表达。
2 .应紧扣主题,可适当发挥。
(五)One possible version :
Dear Jack,
I hope this email will find you very well.
October 20th will be my 18th birthday. I'm going to hold a party in my house this Saturday evening. Many of my good friends and classmates are coming. We will have a big dinner together. After that we will sing,dance and play games. The party will last three hours,from 7 p. m. to 10 a.m. I really hope you can come. And my friends o m 厂I oec* a + ac* \ a/i 11 h f a \ //-\i i + R i i c c i i ro \a/i 11 R o\ o lc+ cf i n
Cl I IV4 VICIOOI I IC4 Will kJ I I I Cl V D y k_/M VV I LI I k_4O. 1 I I I O U I C VVD Will I I Cl V D Cl IJ I. V/ I I U I I LV/kJC LI IC^I .
I'm looking for your early reply.
Best wishes,
Li Hua

报考服务

关注公众号

扫一扫关注微信公众号

随时获取成考政策、通知、公告以及
各类学习资料、学习方法、教程

考试提醒

2020年全国成人高考还有

00

考试时间:10月24日、25日
河南成人高考报名 考生查询服务
18788899550