河南成考网,主要为河南省成考考生提供报考咨询、考前培训服务的网站,所有报考信息以河南省教育招生考试院为准。

服务电话:18788899550

在线客服
  • 报名
  • 1
【考生登录中心】
教务电话:18788899550

2014年成人高考专升本英语真题及答案(三)

2020-06-30 09:27:42来源:河南成考网点击:

IV. Reading Comprehension(60points)
 Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by fourquestions . For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D . Chooseone best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet .
36、根据下面内容,回答{TSE}题:
At first glance,there hardly seems to be any comparison between Ravenna and Rome,but backin the 5th century ,it was Ravenna that served as capital of the Western Roman Empire . In this city,Roman rulers built monuments which are famous, then and now, for their sweeping mosaics (镶嵌图案).Seven of Ravenna's eight buildings from the 5th and 6th centuries are spectacularly decoratedwith examples of this ancient art . "In the past, many people couldn't read or write," says tour guideand Ravenna native Silvia Giogoli . "Mosaics were a way to explain the religion and the political situ-ation to the people . " Visitors to Ravenna can look at pieces of art by ancient artists, listen to musicians, and learn to make their own masterpieces .
Travel Tips
When to Go:June--October; weather is pleasant in April and May but historic sites can get crowded with school groups .
Where to Stay:Walk through historic district sites from Albergo Cappello and stay at a modernHotel Centrale Byron .
How to Get Around:Take the train from Bologna, and then walk, bike, or use taxis within the city .
Where to Eat or Drink:Housed in a former movie theater, two-storey Ristorante Cinema Alex-ander blends 1940s Hollywood flavor with homemade Emilia Romagna courses and attentive service(helpful in translating the menu) . For fresh seafood, try Osteria L'Accigua and Da Buco .
What to Buy : Watch the next generation of Emilia Romagna mosaic artists create contemporaryand traditional pieces in local studios where modern artists use the same methods as their Byzantineforefathers .
What to Read Before You Go:Ravenna in Late Antiquity, by Deborah Mauskopf Deliyannis- . 2010) ‘provides a wide-ranging look at the city's art, architecture, and history .

{TS}36. In ancient times, mosaics were used to        
A、 display artistic achievements
B、 compete with Roman paintings
C、 explain religion and politics
D、 teach reading and writing
答案:C
解析:略

37、 Lots of school children visit historic sites such as Ravenna in           
A、 May
B、 June
C、 September
D、 October
答案:A
解析:略

38、If you want to try fresh seafood,you should go to          
A、Emilia Romagna
B、 Hotel Centrale Byron
C、 Ristorante Cinema Alexander
D、 Osteria L'Accigua and Da Buco
答案:D
解析:略

39、 Why is Ravenna in Late Antiquity recommended in this passage?
A、 Because it was written by a famous writer.
B、 Because tourists get to learn a lot about the city from it .
C、 Because tourists can get valuable tips for buying art pieces .
D、 Because it provides useful information about the city's weather .
答案:B
解析:略

40、根据下面内容,回答{TSE}题:
When you pat your pet dog, he wags (摆来摆去)his tail . That is his way of saying that he lovesyou . And, if you pay attention, you will see that he uses his tail to say so many things . Every move-ment of the tail means a different thing . If the dog is wagging its tail, it is a sign of friendliness ; if histail is straight, it means he is getting ready for a fight; and if his tail is tucked (塞)behind his legs, itmeans he is giving up the fight .
Unlike dogs, cats' tail language is not so expressive . When a cat feels threatened, he puffs him-self up to appear big and his tail shakes with tension . And when he is displeased with something, helashes out(甩动)his tail .
The tail language of dogs and cats has a little story behind it . Earlier, when dogs and cats hadnot become friends with human beings, they were predators . They used to hunt other animals for theirfood . When dogs went out hunting with their friends, tail language came handy . When they were closeto each other, dogs could use facial expressions to talk . But, for long-distance c,o~mmunication, theyused their tails . Unlike dogs, cats liked to hunt alone . So, they did not need to use tail language toooften . As a result, their vocabulary in tail language is much smaller than that of dogs'.

{TS}40. What does it mean when a dog's tail is straight?
A、 It has a lot to say to you .
B、 It wants to stop fighting .
C、 It is going to fight .
D、 It likes to be patted .
答案:C
解析:略

41、A cat tries to appear big when it is           
A、 facing a danger
B、 unhappy
C、 ready to hunt
D、 hungry
答案:A
解析:略

42、Which of the following does the author intend to say?
A、 Dogs and cats are not good friends .
B、 Dogs are much friendlier than cats .
C、 Dogs and cats are usually good pets .
D、 Dogs use tail language more than cats .
答案:D
解析:略

43、In the last paragraph, the underlined word "predato . rs" refers to         
A、 animals that follow and obey other animals
B、 animals that kill and eat other animals
C、 animals that live in the wild
D、 animals kept by people
答案:B
解析:略

44、根据下面内容,回答{TSE}题:
Like any teenagers, the face of One Teen Story is changing fast . Just a year old, the monthlymagazine of short fiction for young people is getting a new editor-in-chief: Patrick Ryan ,47, the asso-ciate editor of Granta from 2009 to 2013 . He left the London-based literary journal last month .
Editing One Teen Story--the younger sibling(姐妹篇)of One Story magazine--will offer Ryan achance to reach a whole new audience . "It's really the only magazine for young adult short fiction,"he says from his office in New York . "It's tremendously exciting that there are younger people outthere who have subscriptions and look forward to getting these stories once a month . That form is usu-ally only presented when it's forced upon them in schools ."
Designed for readers 14 and up, One Teen Story publishes nine issues a year . Like its siblingmagazine, it doesn't carry photographs or advertising . It's just exactly what it says:one story per issue . Ryan says young people are "looking for engaging reads about people whom they can identifywith . It's not about having a message or positive spin (说教).It always starts on a character level,and it has to have an interesting story . If you look at the 1 Twilight' characters and the 1 HarryPotter' characters,they feel very contemporary ." Ryan also sees the magazine as a way to encourage talented authors . "I would love to make OneTeen Story the first publication for writers who then go on and keep at this business . I just really lovethe idea that this magazine would be the starting point for somebody--would be the push to make a talented writer feel that it was woah keeping at this
44.{TS}Who is Patrick Ryan?

A、 He is the editor . in , .chief of Granta .
B、 He is the editor- -in- -chief of One Story .
c、 He is the editor . in- -chief of "Twilight”.、
D、 He is the editor- -in-chief of One Teen Story .
答案:D
解析:略


45、What is One Teen Story?
A、 It is a story magazine for teenagers .
B、 It is a London—based literary journal .
C、 It is a column of a newspaper .
D、 It is a magazine of science fiction .
答案:A
解析:略

46、According to Ryan0 what attracts young readers most?
A、 Photographs and illustration .
B、 Chances and practices in business .
C、 Characters and stories close to their life .
D、 Political teachings and moral messages .
答案:C
解析:略

47、In the last paragraph , the underlined phrase "this business" means       
A、 reading stories
B、 writing stories
C、 editing magazines
D、 making money
答案:B
解析:略

48、根据下面内容,回答{TSE}题:
Couples are restricting the size of their families in the UK because of cash worries brought on bvthe financial crisis and the subsequent decline . We' re now up to nearly 3 . 7 million families whelthere is an only child , a rise from about 3 . 3 million in 2005 . That means nearlv half of all parentshave only one child . .
Financial WOITies aren' t the only driver. The trend towards later motherhood has been mentionedas a cause , as have soaring costs of raising a child , which have been calculated as £ 222 . 500 from birth t021 years of age . This is an increase of nearly 40%in Io years .
The increasing availability of IVF(试管婴丿L)is also a factor and an interesting one . Coupleswho might have remained childless in the past now invest in IVF and get pregnant . And because ofthe cost they stop after one child .
It may not be a bad thin9 ; there are outstanding examples of talented only children . Some arguethat being an only child promoted their success . These include actors Natalie Portman and Al Paci . nO , golfer Tiger Woods and even Queen Victoria . A study from the Institute for Social and EconomicResearch at the University of Essex also showed that the fewer brothers and sisters a child has . thehappier they are . It seems fighting for parental

attention and affection--which sometimes descendsinto physical fights—is more stressful than any adult had previously thought . And it's not compensa—ted(弓尔*卜)by having a playmate .
{TS}48.The smaller size of UK families is mainlv related to       .
A、 financial problems
B、 technical Droblems
C、 health problems
D、 cullfural Droblems
答案:A
解析:略

49、The passage shows that IVF is            
A、 safer than natural pregnancy
B、 very popular in UK
C、 very expensive
D、 a risky investment
答案:C
解析:略

50、What is a proved advantage of one—child family?
A、 Improved family life .
B、 Higher number of sports stars .
C、 Efficient family education .
D、 Promotion of childrenz s success .
答案:D
解析:略

51、The findings of the institute at the University of Essex might mean that           
A、 the only children, s lack of playmates causes problems
B、 the only children are much happier than others
C、 parents—children relationship is off balance
D、 children have to struggle for parental love
答案:B
解析:略

52、根据下面内容,回答{TSE}题:
 
About 79 million Americans have pre—diabetes(糖尿病前期).That means they have blood sugarthat's higher than normal but not hi曲enough to be diagnosed(诊断)with type 2—at least not yet . One Ion9 . term study reposed by the American Diabetes Association found that I l%of people withpre—diabetes develop the full— blown disease each year . Another study shows that pre—diabetes willprobably become type 2 in Io years or less .、
Yei , mat process is not inevnaoie . Last year, sciennsis in loioraao rouna inai people wunpre—aiaoeres wno lowered their blood sugar to normal levels--even briefly--were 56%less likely toreach type 2 levels .
Ilyou have pre—diabetes . here are four steps to help prevent or delay a diabetes diagnosis :
Lose 7%of your body weight . That is about 15 pounds for the persons who weigh 200 . Drop—ping that small percentage has been shown to lower the risk of developing type 2 by close t060% . Exercise 30 minutes five days a week . Whether you do the 30 minutes in one shot or in threelO—minute sessions , the benefit is the same . Choose certain exercises , such as fast walkin9 , playingtennis or lifting weights . Physical activity such as sweeping floors works , tOO .
Turn to your doctor . In some cases , pre—diabetes raises the risk of heart disease and stroke by50% . Your doctor may use some medicine to control your glucose(葡萄糖)levels and keep yourblood pressure in check . Know your numbers . To see if your pre-diabetes is improvin9 , have your blood sugar checkedregularly . A fasting blood sugar of 100 t0125 mr= / dl suggests pre—diabetes ; 126 m9 / dl or above isdiabetes ; and below 100 is normal . Other tests , including glucose tolerance and AIC , also are used tomonitor blood sugar.
{TS}52.What do we learn from the two studies mentioned in Paragraph I 7
A、 Pre—diabetes will surely become type 2 diabetes .
B、 Pre . diabetes is likely to become diabetes within years .
C、 Enough attention should be paid to the treatment of type 2 .
D、 Pre . diabetes is ranked NO . 1 danger threatening Americans* health .
答案:B
解析:略

53、 To prevent or delay a diabetes diagnosis , people with pre—diabetes should pay most atten tion to       .
A、 glucose levels
B、 exercises
C、 heart disease
D、 stroke
答案:A
解析:略

54、Which of the following suggests that you have pre-diabetes?
A、 70 mg/dl .
B、 90 mg/dl .
C、 110 mg/dl .
D、 130 mg/dl .
答案:C
解析:略

55、What column of a newspaper is most likely to have this article?
A、 Technology .
B、 Entertainment .
C、 Education .
D、 Health .
答案:D
解析:略

V . Daily Conversation( 15 points)
Directions:Pick out appropriate expressions from the eight choices below and complete thefollowing dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
56、(TSE)
Father: How's your day at school, Costa?
Costa: 56, Daddy! It's a day I will nev . ~er forget . Father:Oh,is it? 57,my son?
Costa:I have been made the chairman of the Students' Association . Father:That's great. 58 !
Costa: 59
Father:That's really nice . You stood first in the examination and now you have won the chairman-ship . 60,my'son .
Costa : Thank you, Daddy .
you, Daddy .

A . Thanks, Daddy
B . I'm proud of you
C . You can't believe it
D . Congratulations
E . What makes the day so important
F . Cheer up
G . It's a wonderful day
H . Is that true

{TS}第56题应填()
答案:G
解析:略


57、第57题应填()
答案:E
解析:略

58、第58题应填()
答案:D
解析:略

59、第59题应填()
答案:A
解析:略


60、第60题应填()

答案:B

解析:略

VI . Writing ( 25 points)

Directions:For this part, you are supposed to write an essay in English in 100 ~ 120 wordsbased on the following information . Remember to write it clearly .

61(Li Yuan)的班级即将组织一次交|3(picnic),请你给你的外籍教师(Steve)写封信,内容包括: •邀请他参加此项活动

•介绍活动的具体安排和内容(如时间、地点等);•告知需要做的准备(如着装、自备午餐等);

•希望他参加并尽快给予答复。

写作评分标准

1 ■评分原则:

① 本题总分为25分五档给分。

② 评分时,先根据文章的内容和语言确定其所属档次,然后根据该档次的具体要求给分。

③ 纳入第五档次的作文应取得至少两位阅卷教师的认可。

④ 字数不足100或超出120的,酌情扣1分~ 2分。 .

⑤ 拼写与标点符号的准确性视其对表达的影响程度予以评分。英、美式拼写均可。

⑥ 如书写较差,以至影响表达,将分数降低一个档次。

2.评分标准 

报考服务

关注公众号

扫一扫关注微信公众号

随时获取成考政策、通知、公告以及
各类学习资料、学习方法、教程

考试提醒

2021年全国成人高考还有

00

考试时间:10月23日、24日
河南成人高考报名 考生查询服务
18788899550